Hoe het begon

Hoe het begon

In de jaren 60 begon Antonius Hendrikus Kivits met het ambachtelijk bereiden van kiploempia’s in zijn eigen keuken in Den Haag.

Toen zijn keuken te klein werd verhuisde hij naar een groter – zelf ontwikkeld – fabriekspand, waar hij naast kiploempia’s meerdere producten ging bereiden waaronder kipcroquetten, slaatjes en bamihappen.

Na een aantal jaar was Antonius genoodzaakt te stoppen met het zelf bereiden van producten. Hij startte om deze reden een groothandel in dezelfde producten, maar dan bereid door externe bedrijven die de producten naar zijn recept konden maken.
Langzaamaan werd de klantendoelgroep uitgebreid met poeliers en ambachtelijke versbedrijven en werd het productassortiment uitgebreid met o.a. kroepoek, bami- en nasimaaltijden.
Hiermee wist hij een bekende naam binnen de poelierswereld te krijgen.

In 1993 kwam zoon René Kivits in het bedrijf werken en werd het bedrijf een VOF. Na vier jaar nam René het stokje van zijn vader over.
Inmiddels bood het bedrijf een totaalassortiment van verse maaltijden en was het een groothandel geworden voor zowel poeliers, slagerijen en maaltijdenwinkels.
Vanaf het jaar 2000 besloot René om de maaltijden niet langer uit te besteden en deze weer zelf te gaan bereiden.
Één man aan het roer was niet langer voldoende en daarom kwam zwager Cees Meiderwijk bij het bedrijf. Ze vestigden zich in Zoetermeer aan de Wiltonstraat waar ze tot op heden nog steeds zitten.

Vandaag de dag is het bedrijf een BV en zijn we veel meer dan alleen het bereiden van kiploempia’s in grootvaders keuken, maar we hebben nog steeds dezelfde visie en passie: De hoogst haalbare smaak en kwaliteit in dagverse producten.
Kivits BV is sterk in de ambachterlijke verswereld en heeft als kracht samen nieuwe producten te ontwikkelen en hierin ondersteunend te zijn voor bedrijven.